Fluweelzachte Pompoensoeppompoensoep

Lekker met boerenbrood en gezouten boter.

Ingrediënten voor een royale pan soep ( ongeveer 5 liter)

•    2 grote uien
•    2 preien
•    3 wortelen
•    2 stengels bleekselderij
•    1200 gram pompoenvlees
•    boter
•    3 liter bouillon  ( rund vind ik iets meer smaak geven, maar kip kan ook)
•    peper en zout
•    beetje room
•    peterselie

Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken. Verwijder schil en zaden van de pompoen en snijd het vruchtvlees in dobbelstenen. Smelt wat boter in een grote (soep)pan, voeg de groente toe en laat even stoven. Voeg de bouillon toe en kook de groenten gaar. Pureer alles ( met een staafmixer of in een blender ) en pureer tot een gladde soep.  Breng op smaak met zout en peper, schenk er een beetje room bij en garneer met zeer fijn gesnipperde peterselie.

 
Let op : Zorg dat er absoluut geen pompoenzaden in je soep komen want die verpesten de soep na het pureren doordat er harde stukjes in de soep komen.

Bron: Home en Garden 2005

 

   
© VVCL