Courgettesoep met room 

 

1 ui 

ong. 1 kilocourgettes 

boter of olie 

7,5 dl (kippen)bouillon 

2 eierdooiers 

1/8 slagroom 

 

Snijd de courgettes in kwarten en vervolgens in dikke plakken (als de courgettes groot zijn verwijder dan eerst de zaadjes) 

Snipper de ui. 

Smelt een klont boter in een ruime pan of gebruik olie, bak de ui eventjes, doe de courgettes erbij, een paar minuten al omscheppend bakken en laat het met een deksel op de pan gaar stoven, eventueel een scheutje water toevoegen. 

Maak er met behulp van een (staaf)mixer een puree van.  

Doe de courgettes terug in de pan, bouillon erbij en warm laten worden. 

Klop intussen de eierdooiers en de room doorelkaar, doe daar twee lepels van de warme soep bij, roer goed door en giet dan het mengsel al roerend in de hete maar beslist niet kokende soep. 

Eventueel nog peper en zout toevoegen.

   
© VVCL