Zaden winnenzaadjes

Wat is een zaadje. Hoe herken ik het, waar bevindt het zich? Er zijn enorm veel zaden en dan in een grote verschillendheid. Van heel grote tot minuscuul kleine zaadjes. Uiteindelijk is het de kunst een zaadje te vinden en te herkennen.

Stekkenstekken

Over stekken valt heel veel te schrijven. Wanneer stekken, zomerstek, winterstek, bladstek, eigenaardigheden per soort. Een wereld op zich. Maar in plaats van een poging te wagen op deze pagina, is er gelukkig al iemand die zo goed als alles omtrent stekken al opgeschreven heeft.

Op www.houtwal.be kun je alles vinden omtrent stekken. Elke soort stekken staat uitgebreid beschreven inclusief plaatjes en voorbeelden. Om alvast een voorproefje te geven staat onder dit artikel een stekkalender die je van die site kan downloaden. Zeer de moeite waard !

 

Attachments:
Download this file (stekkalender.pdf)stekkalender.pdf[Stek kalender van www.houtwal.be]59 kB

Afleggenafleggen enkelvoudig

Afleggen is een methode van vegetatieve vermeerdering, waarbij een tak zo in de grond gebogen wordt, dat de top weer boven de grond uitkomt. Het afleggen kan o.a. bij hazelaar (Corylus avellana), druiven (Vitis vinifera), kiwibessen (Actinidia arguta) en diverse klimplanten toegepast worden.
Het afleggen geeft meestal een goede beworteling, er is weinig risico op mislukking en de planten worden op eigen wortel geteeld, waardoor hinderlijke wildopslag uitgesloten is.