Over ons

De Vereniging Volkstuin Complexen Leusden bestaat sinds 1981. Een vereniging van mensen die er plezier in hebben om op zelfstandige wijze, alleen of met elkaar, te tuinieren. Een hobby, die soms best uitgroeit…!.

De vereniging heeft ten doel: ‘het doen uitoefenen en bevorderen van het tuinieren als amateur in de ruimste zin van het woord’.

Vroeger waren het vooral ‘AOW-ers of mensen met een modaal inkomen’ die een volkstuin huurden.
Tegenwoordig is een volkstuin een gewild object voor amateurtuinders van alle leeftijden.
Er is zoveel interesse voor onze tuinen dat er inmiddels een wachtlijst is ontstaan.
De vereniging telt op dit moment ongeveer 200 leden.

Beheer van de complexen

De ‘tuincommissarissen’ zijn binnen de VVCL de functionarissen waar je met al je vragen terecht kunt. Zij beheren de complexen en houden toezicht op het naleven van de VVCL regels.
Zij vervullen ook een advies functie, met hen overleg je als je grote veranderingen in je tuin gaat aanbrengen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een kas of fruitbomen.