Reuze pompoenen

 Pompoenen-2013

Deze pompoenen zagen we dit jaar in tuin nummer 8 op de Punt. En als u denkt, zo groot zijn ze toch niet, neem dan het perspectief mee in ogenschouw en vergelijk de middelste pompoen met de compostbak daarachter.

De kleinste weegt 37 kilo en heeft een omvang van 145 cm.  De grootste weegt 65 kilo en heeft een omvang van 210 cm. De tussenmaat weegt 48 kilo en heeft een mooi plekje in de huiskamer gevonden. mini-IMG 9420 

Het is een bijzondere soort pompoen en de zaden zijn afkomstig van http://www.pompoenzaden-decoshop.nl/reuzen-cuc-maxima/556739-atlantic-giant-competition-strain.html

 
Zoals je ziet zijn de zaden niet goedkoop, maar je krijgt er wel wat bijzonders voor terug. Maar....... een sierpompoen heeft geen eeuwig leven en als ze te zijner tijd weg moeten dan houden we gratis honderden zaden over.
Misschien is het daarom een leuk idee om volgend tuinseizoen een soort wedstrijd te organiseren wie de grootste pompoen kweekt. De zaden stellen we dan gratis ter beschikking aan de medetuinders. 
 
Sinds een paar jaar kweken mijn tuinmaatje Sjors mini-IMG 5690 en ik pompoenen en we proberen er elk jaar weer wat moois van te maken,  zoals prachtig gekleurde flespompoenen. 
 
Hans (tuin nummer 8 de punt)