Scheppen, schoffelen, bijpraten en lachen bij een hapje/drankje

Gigantische hoeveelheden onkruid waren dat weer, afgelopen zaterdag 17 september. Ongeveer twintig deelnemers aan Doe-dag hebben op het tuinencomplex De Punt en De Valeriaan, lopen schrapen, scheppen en sjouwen. In enkele maanden groeit dat groene gespuis, waartegen wij in onze tuinen vechten, lekker ongeremd door langs de paden en de grenzen van het tuinencomplex. Het moet daar weg, want dat spul groeit en bloeit en zorgt in samenwerking met de wind voor ongewenste nakomelingen in...juist ja, in onze tuinen, ook in die van u, die zich niet voor deze Doe-dag hebt opgegeven. Dat u het maar weet.

Een klein maar dapper leger waren we, in gevecht tegen de taaie indringers die zich graag vastklampen aan tegels en hekken, zodat spierkracht moet worden ingezet, om het spul met wortel en tak te verwijderen. Menig hoofd kleurde driftig rood. Maar gelukkig was er koffiepauze, mét cake. Met superieure cake, want thuis gebakken.

Gesterkt door deze oppepper ging het weer verder. Even een tegelvloertje leggen voor onze aanhangwagen. Op De Punt moesten de bergen onkruid op de nieuwe aanhangwagen (de vorige is gestolen) naar het groendepot van de gemeente worden afgevoerd. Op De Valeriaan hebben ze een interne opslagplaats voor onkruid, de bofkonten.

Om een uur of twaalf brak de zon door en de gezelligheid los. Een bordje hartige nasi met toebehoren, een biertje, wijntje of fris als beloning. Voldaan blikten we terug op gedane arbeid. Onze complexen zijn weer opgeschoond en de vriendschapsbanden aangehaald. Tot volgend jaar!

 

Meer foto's 

      

   
© VVCL